Automobili

Sreda, 26.02.2020.

09:02

ANKETA: 7 kandidata za auto godine u Evropi – koji je vaš favorit?

Koji model je zaslužio titulu evropskog automobila godine? Glasajte u anketi, obrazložite u komentarima.

Izvor: B92

ANKETA: 7 kandidata za auto godine u Evropi – koji je vaš favorit?

Izbor za prestižno zvanje "2020 European Car Of The Year" bliži se kraju. Ovogodišnji pobednik biće jedan od 7 finalista (BMW Serije 1, Ford Puma, Peugeot 208, Porsche Taycan, Renault Clio, Tesla Model 3 i Toyota Corolla), a njegovo ime će biti poznato 2. marta, dan uoči početka Sajma automobila u Ženevi.

Ove godine, među sedam finalista su i dva električna modela - Porsche Taycan i Tesla Model 3.

Tradicionalni izbor za Automobil godine u Evropi održava se od 1964. godine, a 2019. pobednik je bio električni Jaguar I-Pace. O pobedniku će odlučivati žiri sastavljen od 60 automobilska novinara iz 23 evropske zemlje, a vi možete glasati za svog favorita i u našoj anketi (fotografije finalista možete pogledati u Galeriji):

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: