Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

"Najizazovnije je da im se obezbedi adekvatan prostor" FOTO

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa članovima Kajakaškog kluba "Liman". Oni su razgovarali o temama koje su aktuelne za taj Klub, a prema rečima gradonačelnika najbitnije je da se trajno reši pitanje njihovog prostora.

Izvor: B92.net Novi Sad
Podeli
Foto: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad

"Jako mi je drago što su danas prvi put u Gradskoj kući kajakaši kluba 'Liman' i danas ćemo porazgovarati o tome kako Grad može da im pomogne da imaju što bolje uslove za treniranje. Najizazovnije je da im se obezbedi adekvatan prostor, jer su oni smešteni na delu priobalja gde je Šodroš, a zanimaće me mišljenje i najmlađih članova Kluba, kao i oni iskusnijih i rukovodstva, o uređenju Šodroša kao buduće veslačke staze. Moramo videti kako da ih sklonimo sa otvorenog Dunava i Dunavca, gde se provlače između marina", naglasio je gradonačelnik Vučević, saopšteno je iz gradske uprave.

Dodao je da žele da Grad može da, u saradnji sa klubovima i Kajakaškim savezom, organizuje najbolja domaća i međunarodna takmičenja.

"Nadam se da će neko od njih biti spreman za Pariz ili Los Anđeles, pa da nam i ovaj sjajan sport donese medalje na nekoj od narednih Olimpijada – kazao je gradonačelnik.

Foto: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad

Predsednik Kajakaškog kluba "Liman" Goran Bogdančev zahvalio se gradonačelniku na iskrenoj podršci i rekao da će Klub nastojati da sportskim rezultatima opravda ukazano poverenje.

"Podržavamo svaku akciju koja doprionsi uređenju Šodroša i pretvaranju naše staze u elitnu stazu, jer se tako stiču uslovi za kvlitetno bavljenje kajakaškim i veslačkim sportom, a otvaraju nam se perspektive za organizovanje mnogo većih međunarodnih prvenstava, ako imamo kvalitetnu stazu u branjenom području. Takvi sportski događaji doprinose razvoju sporta, ali i turizma u našem gradu", zaključio je Bogdančev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.