Subota, 10.04.2021.

11:20

Od danas u Nišu vakcinacija hroničnih bolesnika i onih sa alergijama VIDEO

Univerzitetski klinički centar u Nišu od danas počinje sa vakcinacijom građana koji zbog hroničnih bolesti ili različitih alergija nisu smeli da se vakcinišu protiv kovida.

Izvor: B92, TV Prva

Od danas u Nišu vakcinacija hroničnih bolesnika i onih sa alergijama VIDEO
Foto: Printskrin, TV Prva

Zbog mogućih komplikacija, obezbeđen je nadzor kompletnog lekarskog tima. Kakvo je interesovanje?

"Mi smo imali veliki broj zainteresovanih. Mislim da je taj broj juče popodne bio oko 200. Organizovali smo posao tako i da ne napravimo veliku gužvu i da iz predostrožnosti ljudi budu sat vremena pod nadzorom, tako da ćemo danas i sutra vakcinisati oko 120 osoba koje su se prijavili telefone koje smo javno objavili. Uglavnom smo pozvali sve one ljude koji su ranije bili vraćeni sa vakcinalnih punktova jer su naveli da su imali neku istoriju alergijskih reakcija", rekao je za TV Prva prof. dr Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju.

Kako navodi, ovim građanima je takođe obezbeđen izbor vakcine. Danas će uglavnom biti Fajzerovih, Sputnjik V i nešto Sinofarmovih vakcina, a sutra uglavnom Sinofarmovih.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: