Beograd - Ekonomija - B92 Lokal

Raspisan novi tender za uređenje Muzeja grada Beograda

Beogradski Sekretarijat za investicije je raspisao novi javni poziv za izvođenje radova na rekonstrukciji, sanaciji, dogradnji i prenameni objekta posebne namene u ulici Resavska 40b u Muzej grada Beograda.

Izvor: eKapija Beograd
Podeli
Foto: Printscreen TV Prva
Foto: Printscreen TV Prva

Najnovije lokalne vesti čitajte ovde.

Procenjena vrednost radova i ovaj put iznosi 2.792.200.000 bez uračunatog PDV-a, dok je tenderom predviđeno da posao traje 600 dana ili nešto više od godinu i po dana, prenosi Ekapija.

Kako podseća portal, tender za obnovu Muzeja grada Beograda raspisan je prošle jeseni, poništen u novembru 2021. jer je komisija sve pristigle ponude ocenila neprihvatljivim.

Pošto je 2016. godine izabrano idejno rešenje za objekat Muzeja grada Beograda, u februaru 2019. su preduzeti naredni koraci da posle 115 godina ova kulturna ustanova dobije svoju zgradu. Urbanistički projekat za rekonstrukciju, dogradnju i prenamenu objekta u Resavskoj 40b, koji je uradio Centar za planiranje urbanog razvoja - CEP.

Kako se navodi u urbanističkom projektu, rekonstrukcija postojećeg objekta je neophodna zbog prilagođavanja prostora novoj nameni.

"Prvi sprat je planiran za stalne izložbene postavke u delu objekta prema Birčaninovoj", piše u projektnoj dokumentaciji. Prema projektu, u delu prema Nemanjinoj biće depo muzejskih i studijskih zbirki. Drugi sprat je u delu prema Birčaninovoj ulici planiran za stalne izložbene postavke i prostore edukativnih radionica sa pratećim sanitarnim prostorijama. Deo prostora prema Nemanjinoj namenjen je za depo slika, skulptura, nameštaja. Potkrovlje je predviđeno za upravu muzeja, direktora i prateće službe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.