Karajlić: Poniženje Srbije u Francuskoj je za Top listu nadrealista VIDEO

Posle hiljade koncerata sa "Zabranjenim pušenjem", desetine filmskih uloga, realnih i nadrealnih, brojnih turneja, autobiografske knjige i jednog infarkta, doktor Nele Karajlić pred javnost se vraća sa novom knjigom i najavom o svom povratku na muzičku scenu.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 29.12.2018.

12:43

Karajlić: Poniženje Srbije u Francuskoj je za Top listu nadrealista VIDEO
Foto: Screenshot/TV Prva

Ovogodišnji nastup na Birfestu bio je neka vrsta generalne probe za koncert koji će održati 25. maja naredne godine na stadionu Tašmajdan. Kaže da će to biti svojevrsno putovanje kroz njegov višedecenijski rad.

Već za dva dana, za doček Nove godine Nele Karajlić će svirati Novosađanima, kako kaže, stare stvari Zabranjenog pušenja, ali sa gudačkim kvartetom i horom.

Godinu na izmaku na žalost pamtiće i po smrti majke i brata, ali i po romanu "Solunska 28" koji je napisao. Reč je o adresi na kojoj je sada zapuštena kuća njegovog pradede. Kada je Nele Karajlić 1992. godine pobegao iz Sarajeva rođaka mu je rekla da ima dve kuće u Beogradu. Pošto je video ovu u Solunskoj na Dorćolu, obećao je sebi da će napisati knjigu o priči koja je prati.

Kaže da bi da sad piše Top listu nadrealista za 2018. godinu, bila "gužva u šesnaestercu" oko događaja o kojima bi govorili.

"Scena u kojoj Francuska na proslavi 100 godina od Prvog svetskog rata Srbiju stavi u u tamo neki 73-ći red sigurno bi bila izabrana. Sećam se kad se Jovanka razvela od Tita njene slike su skidane iz udžbenika, tako sad Francuska pokušava da skine iz udžbenika nekog ko im je sa 28 odsto poginulih pomogao u Prvom svetskom ratu. Komunistička metodologija za brisanje istorije je mala maca u odnosu na brisanje istorije koju ima ova ozbiljna kapitalistička priča".

Rekao je i da ne koristi društvene mreže iako postoje aktivni nalozi pod njegovim imenom, a to prokometarisao na sebi svojstven način.

"Samo najbolji frajeri imaju lažne fejsbuke i instagrame".

Gostovanje Neleta Karajlića u emisji "Jutro sa Natašom" pogledajte u video prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: