Marijana Cvetković dobitnica nagrade "Jelena Šantić"

U Centru za kulturnu dekontaminaciju dodeljene su nagrade "Jelena Šantić" za 2016/2017. godinu.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 05.07.2018.

18:00

Marijana Cvetković dobitnica nagrade
Foto: Milovan Milenkoviæ

Na osnovu odluke žirija, koji su činili istoričar umetnosti Branislav Dimitrijević, konsultantkinja Aleksandra Vesic i kulturolog Goran Tomka, ovogodišnji laureati su Marijana Cvetković (kategorija pojedinac/ka) za doslednost u radu i promociji savremenog plesa, kontinuirano zagovaranje za bolje uslove rada u oblasti kulture, kao i za uvođenje inovativnih praksi za najmlađe u okviru projekta „Generator".

Drugi dobitnik je Udruženje umetnika Užice – Galerija Reflektor (kategorija organizacija civilnog društva) za hrabrost i iskorak ka stvaranju nove lokalne umetničke zajednice kroz udruživanje i saradnju sa javnim i privatnim sektorom, kao i zalaganje za očuvanje kulturnog nasleđa grada.

Treći dobitnik je Tatjana Nikolić, specijalno priznanje za izuzetan doprinos u unapređenju položaja mladih profesionalaca/ki u kulturi, umetnosti, kreativnim industrijama i medijima, kao i afirmaciji mladih, a posebno devojčica u okviru projekta "Rok kamp za devojčice".
Foto: Marija Piroski
Marijana Cvetković je koosnivačica Stanice Servisa za savremeni ples i Nomad dance Academy, balkanske platforme za razvoj savremenog plesa. Sa kolegama je osnovala Kondenz Festival, čiji je kustos poslednjih nekoliko godina. Predaje na UNESCO katedri za menadzment u kulturi i kulturnu politiku Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Za portal B92 kaže da joj je nagrada posebna čast i podstrek jer je svoj profesionalni rad posvetila sistemskom razvoju i afirmaciji savremene plesne scene u Srbiji i na Balkanu, kroz Nomad mrežu.

Fondacija "Jelena Šantić" je osnovana 2005. godine cilju promovisanja mirovnog rada, umetnosti i tolerancije – vrednosti za koje se zalagala osnivačica Grupe 484 Jelena Šantić (1944 - 2000) – čuvena balerina i mirovna aktivistkinja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: