"Gogoljeva ženidba" 150. put u Narodnom pozorištu

Gogoljeva komedija "Ženidba" u režiji Slavenka Saletovića, biće izvedena 150. put 28. novembra na Sceni "Raša Plaović".

Kultura

Izvor: B92

Petak, 25.11.2016.

16:10

Foto: serzhile / Flickr.com

Na premijernom izvođenju, 4. novembra 2005, u ansamblu su bili Nada Šargin (Agafja), Ljiljana Blagojević (Arina), Nada Blam (Fjokla), Mihailo Lađevac (Potkoljosin), Vladan Gajović (Kočkarjov), Ljubomir Bandović (Kajgana), Zoran Ćosić (Anučkin), Boris Pingović (Ševakin), Lepomir Ivković (Stepan) i Dejana Miladinović (Dunjačka).

Danas, 11. godina kasnije, posle nekoliko izmena, u podeli su Kalina Kovačević (Agafja), Danijela Ugrenović (Arina), Nada Blam (Fjokla), Pavle Jerinić (Potkoljosin), Bojan Krivokapić (Kočkarjov), Lepomir Ivković (Kajgana), Zoran Ćosić (Anučkin), Boris Pingović (Ševakin), Gojko Baletić (Stepan) i Bojana Bambić (Dunjaška).

Lađevac je za ulogu Potkoljosina dobio Nagradu Narodnog pozorišta, a predstava je sa zapaženim uspehom igrana i na festivalima.

Predstavu je na matičnoj sceni i na gostovanjima u Studentskom gradu, Zaječaru, Pančevu, Jagodini, Kostolcu, Vranju, Rumi, Negotinu, Trsteniku, Kladovu, Leskovcu..., kao i u Beču, Tirani i Sankt Peterburgu, videlo više od 37500 gledalaca.

Dramaturg je Slavko Milanović, muziku je uradio Miroljub Aranđelović Rasinski, a scenski pokret Pjer Rajković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: