"Jadnici" u martu opet u Madleniamumu

Mjuzikl "Jadnici" autora Alena Bublila i Klod-Mišel Šenberga, vraća se na scenu opere i tetara Madlenianum u martu 2014. godine, najavili su iz ovog teatra.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 27.12.2013.

17:59

Default images

"Jadnici" će na programu Madlenianuma biti od 15. marta na Velikoj sceni, a iz tetara su saopštili da su se na vraćanje predstave na repertoar odlučili između ostalog i zbog zahteva publike i stručne javnosti, koja je smatrala da takva kultna predstava treba da bude na redovnom repertoaru u Beogradu

Od kada je premijerno postavljena, 2007. godine, predstava je igrana do 2011.godine, a videlo je preko 27.000 posetilaca i i time je postala najgledanija predstava Madlenianuma i jedna od najgledanijih predstava beogradskih pozorišta koja će 2015. godine proslaviti i svoje 50. izvođenje.
Foto: Marina Lukiæ
Izazovan za izvođače i autorski tim, privlačan za publiku, mjuzikl "Jadnici", pravi su hit u celom svetu od svoje prve postavke u Londonu 1985., postali su najdugovečniji mjuzikl na svetu koji je do sada videlo preko 65 miliona ljudi u 42 zemlje, a preveden na 21 jezik i osvojio preko 100 nagrada.

Ova romantično - tragična priča se odigrava u burno vreme francuske istorije i prati život Žana Valžana, čoveka koji je osuđen na 19 godina prinudnog rada zato što je ukrao veknu hleba da bi ishranio svoju porodicu. Valžan biva pušten na uslovnu slobodu, ali ga neumorno tokom godina goni mračni inspektor Žaver...
Foto: Marina Lukiæ
Režija Nebojše Bradića, koji je na sceni Madlenianuma režirao i mjuzikl "Rebeka", ocenjena je od strane onih koji su predstavu gledali u pozorištu, ali i onih koji su gledali snimak u svetu, kao jednu od najboljih postavki uopšte.

I ovoga puta u obnovljenim "Jadnicima" biće angažovana ista ekipa sa Nebojšom Bradićem kao rediteljem, dirigentkinjom Vesnom Šouc - Tričković i ekipom glumaca u kojoj su: Nebojša Dugalić (Žan Valžan), Dejan Lutkić (Inspektor Žaver), Ivan Bosiljčić (Marijus), Katarina Gojković (Fantina), Nataša Marković (Gđa Tenardije), Branislava Podrumac (Eponina), Srđan Timarov (Tenardije), Dubravka Arsić (Kozeta), Ljubomir Popović (Anžorla), Zoran Leković (Opat), i deca: Marko Gavroš/ Aleksa Stanilović (Gavroš), Tijana Golemović (Mala Eponina), kao i horski ansambl koji će brojati 24 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: