"Opomena " premijerno 9. aprila

Autorski projekat glumca, reditelja, producenta i nekadašnjeg ministra kulture Branislava Lečića "Opomena, deset godina posle Zorana Đinđića", premijerno će biti izveden 9. aprila na velikoj sceni Sava centra.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 29.03.2013.

18:16

Default images

Kako je saopšteno iz Sava centra, "Opomena" je multimedijalni spektakl koji kombinuje elemente pozorišne predstave i političkog performansa i u čijoj realizaciji učestvuje više od 50 saradnika.

Muzika, pokret i video zapisi biće kombinovani sa glumačkom igrom 16 mladih talentovanih glumaca (8 devojaka i 8 mladića) koji će, uz Lečića, pokušati da na sceni postave neka od suštinskih pitanja kojima se i Đinđić svojom filozofskom mišlju bavio, sa željom da ožive njegove ideje i viziju.

Predstava korespondira sa sadašnjom društveno-političkom situacijom i, prema rečima Lečića, nije Zoranova biografija ni priča o njegovom atetatu ili suđenju, već intimni dijalog sa Zoranom u vremenu kada mu se dižu spomenici i on sam uzdiže na nivo mita, a njegove ideje i poruke koje su aktuelnije nego ikada, ne slede.

Rukovodeći se Đinđićevom željom da ga što veći broj ljudi čuje i razume, Lečić je odlučio da, umesto klasične scene, napravi spektakl na velikoj sceni Centra "Sava" ne želeći da to bude jedan elitistički događaj i samo umetnički performans, već poruka za sve nas, navodi se u najavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: