“Bunar“ danas na programu Pozorja

U Novom Sadu na 75. međunarodnom festivalu Sterijino pozorje 28. maja će biti odigrana predstava "Bunar" u režiji Egona Savina i po tekstu Radmile Smiljanić, u okviru takmičarske selekcije nacionalne drame i pozorišta.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.05.2012.

10:35

Default images

Komad govori o malom mestu u Bosni, o jednoj porodici i problemima svakodnevnog života s kojima se stanovnici tog mesta susreću godinama posle rata.

Na Pozorju mladih nastupiche studenti treće godine glume na srpskom jeziku novosadske Akademije umetnosti sa predstavom "Galeb" Antona Čehova, kao i glumci treće godine na mađarskom jeziku koji će
izvesti "Tragediju na mađarskom jeziku iz Sofoklove Elektre".

Tokom četvrtog dana Sterijinog pozorja biće održana i međunarodna tribina Status pozorišne kritike u regionu, prezentacija Nove evropske teatarske akcije (NETA), mreže koja udružuje više od trideset pozorišta i festivala iz petnaest država, kao i otvaranje izložbe "Scena, maska, kostim, lutka".

Međunarodna selekcija Krugovi, koja nije takmičarskog karaktera, ugostiće Mini teatar iz Slovenije sa predstavom "Pisar Bartlbi" Hermana Melvila (Melville), a u režiji Miloša Lolića.

Sterijino pozorje ove godine traje od 25. maja do 2. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: