Spin-of knjiga "Bilo jednom u Holivudu" Tarantino: "Sve je napisano"

Reditelj Kventin Tarantino je otkrio da je napisao knjigu o liku koji igra Leonardo Dikaprio, Riku Daltonu, iz filma "Bilo jednom u Holivudu".

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 05.01.2022.

13:35

Spin-of knjiga
Foto: Profimedia

Smešten u zlatno doba Holivuda 1969. godine, Tarantinov film iz 2019. prikazuje filmsku industriju koja se brzo menja kroz lik glumca Daltona i njegovog kaskaderskog dvojnika Klifa Buta, koga glumi Bred Pit.

Kventin Tarantino opet "preti"

Nakon što je roman "Bilo jednom u Holivudu" objavljen prošle godine, reditelj je detaljno opisao još jednu knjigu koju je napisao, a koja je smeštena u istom vremenu, pod nazivom "Čovek koji bi bio Mekvin: Filmovi Rika Daltona".

Govoreći u potkastu "Empire", Tarantino je rekao: "Verovatno ću morati još malo da je doradim, ali osnovna građa postoji".

Knjiga je inspirisana filmskim vodičima iz stvarnog života glumaca iz sedamdesetih, a sadrži kratku biografiju Daltonovog života i put kroz njegovu karijeru do penzionisanja lika 1988. "Filmove Rika Daltona" takođe je napisao Tarantino u okviru alternativnog istorijskog sveta filma "Bilo jednom u Holivudu", pri čemu je reditelj predstavio zamišljeni susret sa izmišljenim glumcem 1998. na projekciji filma.

Kritičari osudili: Tarantino im odbrusio i odlučio da stavi tačku na priču o Brusu Liju

Opisujući pozadinu, Tarantino je rekao: "Dalton se obično pojavljuje svake godine na nekoliko projekcija, odavno je u penziji – a ja se tako dobro zabavljam s njim da sledeće godine, 1999, organizujem retrospektivu Rika Daltona.

"Prikazujemo neke delove njegovih filmova, imamo lep poklon za njega, i to mu se sviđa. A onda me to podstiče da napišem priznanje njegovoj karijeri pod nazivom 'Čovek koji bi bio Mekvin: Filmovi Rika Daltona.' Sve je napisano. Postoji!"

Kventin Tarantino neće nikada podeliti milione sa svojom majkom

Iako je nejasno da li će knjiga zaista biti objavljena, Tarantino se nada da će na kraju ugledati svetlost dana.

"Mislim da postoji posebna publika za to, ali svi koji vole Rika zainteresovani su za moju alternativnu istoriju Holivuda… a ovo je to sve do gorkog kraja", rekao je Tarantino.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: