70. strano izdanje knjiga Zorana Živkovića

U Italiji se upravo pojavio roman Zorana Živkovića "Veliki rukopis". Posredi je sedamdeseto strano izdanje proznih knjiga našeg pisca.

Podeli

"Veliki rukopis" nastavak je Živkovićevog međunarodnog bestselera "Poslednja knjiga" koji je samo u Italiji prodat u više od 30.000 primeraka. Ovo je peta Živkovićeva knjiga koju objavljuje ugledni milanski izdavač "TEA". Povodom promocije ovog romana naš autor gostovaće krajem novembra na prestižnoj književnoj manifestaciji "Book City".

U okviru smotre "Forum Fantastiko" (http://forumfantastico.wordpress.com/2013/10/27/concurso-zoranframes/), koja se krajem novembra upriličuje u Lisabonu, biće dodeljene nagrade na međunarodnom konkursu "ZoranFrejms" za najbolju fotografiju nadahnutu jednom od četiri Živkovićeve knjige koje su se do sada pojavile u Portugaliji: Biblioteka (više izdanja), Poslednja knjiga, Pisac u najam i Sedam dodira muzike. Početkom naredne godine "Kavalo de fero", jedan od vodećih portugalskih izdavača, objaviće i petu knjigu našeg pisca – Veliki rukopis.

Najzad, na samom početku 2014. u Parizu izlazi francuski prevod Živkovićevog Pisca u najam kod "Galaade". Kako ovaj uvaženi izdavač namerava da nastavi da objavljuje knjige našeg autora, ovim povodom biće upriličena Živkovićeva turneja po Francuskoj.

.

Knjige/Stripovi

Knjiga pobeđuje i strah od besparice

Ovogodišnji 58. Međunarodni sajam knjiga zatvara se 27. oktobra primopredajom Otvorene knjige.Podaci o broju prodatih ulaznica i kupljenih knjiga biće saopšteni kasnije, ali prema tvrdnjama velikog broja izlagača, Sajam je dobio prelaznu ocenu.

Knjige/Stripovi nedelja 27.10. 12:12 Komentara: 4
strana 1 od 27 idi na stranu