Bend od preko milion evra dolazi u Srbiju

Kako su već najavili domaći mediji, u utorak će biti objavljeno prvo ime za EXIT 2019, na konferenciji za novinare koja je u hitnom roku zakazana u Beogradu. Ovo je prvi put da će hedlajner za EXIT biti objavljen već u oktobru mesecu, a nezvanično smo saznali od izvora koji je blizak buking timu festivala da je u pitanju glavni festivalski izvođač koji EXIT pokušava do dovede praktično od osnivanja, te da bi posetioci trebalo da očekuju jedno od najvećih imena iz sveta alternativnog roka koje još niko nije uspeo da dovede u Srbiju, kao ni u zemlje regiona.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.10.2018.

20:41

Bend od preko milion evra dolazi u Srbiju
Foto: Thinkstock

"U poslednje vreme je posebno teško bukirati gitarske izvođače, prvenstveno što nema mnogo novih na muzičkoj sceni, a oni koji su preostali imaju vrotoglave, višemilionske honorare. Situaciju otežava što je sve veći broj festivala u bogatim zemljama koji se bore za njih. Ovde je u pitanju sastav koji već decenijama vlada svetskom muzičkom scenom i o čijem koncertu u Srbiji smo do sada mogli samo da sanjamo jer cena tog benda prelazi milion evra. Međutim, iako su trenutno na vrhuncu karijere, i rasprodaju koncerte od više desetina hiljada ljudi za svega par sati, na sceni su već više decenija i ovo će im biti možda i poslednja festivalska turneja. U tom svetlu su odlučili da posete i par zemalja koje nisu nikada do sada, pa su konačno uvažili argumente da u Srbiji nije moguće naplatiti festivalske karte od po više stotina evra i pristali da dođu za nešto niži iznos, a koji je i dalje istorijski maksimum za EXIT", potvrdio nam je ovaj izvor.

EXIT je i na svojoj zvaničnoj Facebook stranici najavio objavu "jednog od najvećih imena alternativnog roka svih vremena", a ljubitelji festivala u komentarima već uveliko licitiraju o kome je reč.

Exit festival biće održan od 4. do 7. jula2019. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: