Muzičke saradnje koje obećavaju…

Muzička industrija svakodnevno nas iznenađuje neobičnim, kreativnim spojevima a poslednjih dana najviše iznenađenja izazvale su dve najavljene saradnje.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 27.02.2013.

14:05

Default images

Vest o muzičkoj saradnji Džastina Timberlejka i Markus Mamforda iz benda „Mumford and Sons“ odjeknula je u zapadnim medijima izazivajući veliko interesovanje. Trenutno najaktuelniji bend, dobitnik Gremija za najbolji album i pevač čiji se povratak očekivao više godina, sarađivali su na muzici za novi film braće Koen nazvan „Inside Llewyn Davis“.

„Markus i ja smo radili zajedno na muzici i ne pada mi na um nijedna druga prilika u kojoj bismo tako dobro sarađivali i toliko se zabavljali“, kazao je Timberlejk koji igra i jednu od glavnih uloga u filmu, prenosi magazin „Rolling Stone“.

„Inside Llewyn Davis“ je film zasnovan na biografiji Dejva Van Roka, folk ikone šezdesetih, ali za sada nisu određeni datumi premijere niti objavljivanja albuma sa muzikom iz filma.

Timberlejk je trenutno prisutan na muzičkoj sceni sa singlom „Suit and Tie“, kojim najavljuje treći, dugoočekivani album. Pesma predstavlja saradnju sa Džej Zijem koji bi uskoro mogao da se oproba u još jednom prilično neočekivanom duetu. Naime, uprkos najavama o povlačenju iz sveta muzike zarad glumačkog angažovanja, pevačica Kajli Minog potpisala je ugovor sa izdavačkom kućom Džej Zija koja će ubuduće biti zadužena za karijeru australijske zvezde, preneo je Rojters.

Početkom februara kratkim saopštenjem kuća „Roc Nation“ poželela je dobrodošlicu Minogovoj koja je raskinula ugovor sa britanskim izdavačem EMI. Tako se priključila muzičkom jatu koje čine Šakira, Rijana, MIA,...

Iako je prodala više od šezdeset osam miliona albuma širom sveta i imala više od pedeset hit singlova, Minog nije uspela da napravi značajan uspeh na američkom tržištu. Poslednji veliki hit koji je imala sa te strane Atlantika bila je pesma „Cant’t Get You Out of My Head“ iz 2001. godine.

Sada se šuška da će u novom pohodu na SAD, Kajli udružiti snage sa Džej Zijem ne bi li još jednom pokušala da se domogne vrha američkih top lista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: