Joksimović predstavio pesmu za Baku

Pevač i kompozitor Željko Joksimović predstavljaće Srbiju sa kompozicijom “Nije ljubav stvar” na takmičenju za pesmu Evrovizije, koje se ove godine u maju održava u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana.

Izvor: B92
Podeli

Joksimović je pesmu predstavio u emisiji "Evropska pesma" koja se večeras emitovala na prvom programu Radio televizije Srbije.

Muziku  za pesmu “Nije ljubav stvar” potpisuje Joksimović, koji je na aranžamnu radio zajedno za Alekom Aleksovim, dok su autori teksta Marina Tucaković i Miloš Roganović. Publici je predstavljena i verzija na engleskom jeziku, pod nazivom “Synonym” a tekst na engleskom pisala je Ljiljana Jorgovanović.

“Tragao sam za novom pesmom koja će biti vanvremenska i emotivna, koja nema rok upotrebe. MIslim da su takve i ‘Lejla’, ‘Lane moje’ i ‘Oro’. Kopao sam po svojoj inspiraciji i mislim da će to publika sa velikim žarom i oduševljenjem prihvatiti”, izjavio je Joksimović. On je dodao da mu je najveća želja da publika prihvati pesmu i da se nada da nikoga nije razočarao.Joksimović se do sada tri puta takmičio na Evroviziji. Na takmičenju u Istanbulu 2004. godine bio je prvi predstavnik tadašnje državne zajednice Srbija i Crna Gora nakon višegodišnje pauze. Sa pesmom „Lane moje“ osvojio je drugo mesto, a akreditovani novinari su pesmu proglasili najboljom.

Dve godine kasnije, na Evroviziji održanoj u Atini, učestvovao je kao kompozitor pesme „Lejla“ kojom je Hari Mata Hari predstavljo Bosnu i Hercegovinu. Tom prilikom osvojio je treće mesto.

Na beogradskoj Evroviziji 2008. godine njegova pesma „Oro“ u izvođenju Jelene Tomašević osvojila je šesto mesto.

I zemlje u regionu izabrale su svoje predstavnike za ovo takmičenje. Hrvatsku će predstavljati Nina Badrić sa pesmom „Nebo“, boje Makedonije braniće Kaliopi numerom „Crno i belo“ a na čelu BiH je pevačica Maja Sar. Predstavnik Crne Gore je Rambo Amadeus sa pesmom „Euro neuro“ dok će Sloveniju predstavljati Eva Boto sa kompozicijom „Verjamem“.Poslednjih dana veliku pažnju privukla je Velika Britanija koja je odlučila da na Evroviziju pošalje sedamdesetpetogodišnjeg Engelberta Hamperdinka, pevača poznatog po hitovima od pre četiri decenije. Rusija je ove godine takođe napravila zanimljiv izbor. Ovu zemlju predstavljaće folklorna grupa Buranovskije babuške, sastavljena od šest žena u tradicionalnoj nošnji.

Evrovizija se ove godine održava u maju Azerbejdžanu, nakon što su predstavnici te zemlje El i Niki sa pesmom "Running Scared" prošle godine trijumfovali u Nemačkoj.

Kompoziciju "Nije ljubav stvar" besplatno možete preuzeti sa zvanične internet stranice Željka Joksimovića.

Kako se vama dopada pesma "Nije ljubav stvar"?

Muzika

LP Duo promoviše album 4. aprila

LP Duo - koji čine pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović - održaće koncertnu promociju svog najnovijeg CD-a sa kompletnim delima za dva klavira danskog kompozitora Kim Helwega u UK Parobrod, u sredu 4. aprila sa početkom u 20h.

Muzika petak 30.03. 16:18 Komentara: 0

Vodimo vas na prvi balkanski PLN

DJ Cristian Varela i njegov partner Marco Bailey u okviru serijala klupskih žurki „Pornographic Label Night“ stižu i u Beogradu, gde će 31. marta nastupiti u KPGT-u (stara šećerana).

Muzika petak 30.03. 01:35 Komentara: 0

Punk-rock koncert za decu Svratišta

U ponedeljak 2. aprila u 22h u Gun Clubu koncert će održati jedna od "najkompleksnijih punk/rock grupa današnjice" A Wilhelm Scream (sa gostima), a posetioci koncerta će se uključiti u akciju prikupljanja odeće i obuće za korisnike Svratišta u Beogradu.

Muzika četvrtak 29.03. 12:01 Komentara: 0

Preminula bendžo legenda Erl Skrags

Muzičar Erl Skrags (Earl Scruggs), pionir blugrasa i sviranja na bendžu, koji je značajno pomogao u modernizaciji kantrija i čiji je zvuk bio inspiracijama brojnim zvezdama od Džonija Keša do Henka Vilijamsa, preminuo je u 88. godini.

Muzika četvrtak 29.03. 11:19 Komentara: 0

Ikone house muzike u BG-u 7. aprila

Freedom Music nastavlja svoje muzičko putovanje i još jednom u naš grad, 7. aprila u 22 sata u Depo Magacin, dovodi velika imena svetske, elektronske muzičke scene, Kevina Saundersona, njegovu grupu Inner City i pionira, začetnika house žanra - Frankie Knucklesa.

Muzika četvrtak 29.03. 10:31 Komentara: 0
strana 1 od 47 idi na stranu