Berčeku dodeljen Gran pri „Naisa“

Najveće priznanje 47. festivala glumačkih ostvarenja u Nišu, Gran pri "Naisa", pripalo je glumcu Aleksandru Berčeku za ulogu u filmu "Šešir profesora Koste Vujića".

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 30.08.2012.

23:03

Default images

Ovogodišnji festival u Nišu zatvoren je 30. avgusta kada je imena dobitnika nagrada saopštila predsednica stručnog žirija Zlata Numanagić.

Nagrada "Car Konstantin" za najbolju mušku ulogu pripala je glumcu Uliksu Fehmiuu za ulogu u filmu "Ustanička ulica", a nagrada "Carica Teodora" za najbolju žensku ulogu dodeljena je glumici Hristini Popović za ulogu u filmu "Parada".

Dobitnici povelja su, za izuzetnu mušku ulogu Dragan Bjelogrlić za rolu u filmu "Dr Rej i Đavoli", a za žensku ulogu Anita Mančić za uloge u filmovima "Smrt čoveka na Balkanu" i "Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem".

Najbolji gumac u muškoj sporednoj ulozi je Branimir Brstina za ulogu u filmu "Šešir profesora Koste Vujića", a u istoj kategoriji zaa glumice nagradu je osvojila Nataša Ninković za ulogu u filmu "Smrt čoveka na Balkanu".

Najuspešniji debitant je Marijana Pejatović za ostvarenu ulogu u filmu "Zverinjak".  Specijalno priznanje za najboljeg stranog glumca u domaćem filmu pripalo je Nikoli Ristanovskom, a tri povelje za strane glumce dobili su i Goran Navojac, Emir Hadžihafizbegović i Toni Mihajlovski.

Nikola Koja je proglašen za najboljeg glumca na festivalu prema glasovima niške publike.

O zvaničnim nagradama festivala odlučivao je žiri u sastavu Zlata Numanagić, predsednica, i članovi Nebojša Milovanović i Milena Pavlović.  Žiri je ove godine odlučio da ne saopšti dobitnike nagrada tokom dana, kako je to bilo ranijih godina, već je svoju odluku držao u tajnosti do zvaničnog zatvaranja.

Na festivalu je tokom šest dana trajanja, od 25. avgusta, prikazano 13 filmova u zvaničnoj konkurenciji i jedan gostujući film.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: