Izložba Ere Milivojevića u DOB-u

Jedan od pionira konceptualne umetnosti u našoj zemlji Era Milivojević će posetiocima u formi jednodnevne izložbe, ponuditi svoj pogled na 4. jul-Dan nezavisnosti, najveći praznik u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2011.

13:03

Default images

Pod nazivom “4th of July-natural American spirit“ dešavanje je oblikovano na osnovu Milivojevićeve posete Vest Palm Biču 4. jula 2010. i njegovog prikupljanja utisaka o tom danu. Doživljaj Dana nezavisnosti tako će biti predstavljen kroz forme kućnog videa, fotografije, printova i artefakta donešenih sa lokacije, kao i instalacija.

“Umetnik će na ovaj način provesti posetioce kroz sve faze atmosfere oko jednog praznika, gradeći je kroz krajnje ličan pogled koji otkriva napukline između lica i naličja svakodnevnog života kome je izložen pojedinac izgubljen u Americi“, piše u najavi izložbe.

Era Milivojević je rođen 1944. godine u Užicu, diplomirao je na Odseku za slikarstvo Akademije likovnih umetnosti u Beogradu. Od 1971. do 1973. godine nastupao je u grupi šest umetnika (Marina Abramović, RašaTodosijević, Nenad Paripović, Zoran Popović, Gera Urkom) okupljenih oko galerije Studentskog

kulturnog centra u Beogradu, koji se smatraju rodonačelnicima performansa i konceptualne umetnosti bivše Jugoslavije. Radovi Ere Milivojevićau uključuju slike, fotografije i performanse i stavljaju ga

u red najznačajnijih umetnika sa ovih prostora kraja 20 veka. Živi i radi u Beogradu.

Izložba će biti otvorena samo u ponedeljak, 4. jula 2011. u Domu omladine Beograda od 18 časova u sali Amerikana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: