Sreda, 21.05.2014.

18:45

Pomoć UNICEF-a za decu i porodice

UNICEF u Srbiji je u skladište Crvenog krsta dostavio 2.000 higijenskih paketa i 5.000 ćebadi za decu i porodice koji su evakuisani iz poplavljenih područja.

Izvor: Tanjug

Default images

Osim higijenskih paketa, u kontingentu pomoći nalaze se i dve pumpe za ispumpavanje vode, koje će koristiti Sektor za vanredne situacije u Srbiji Ministarstva unutrašnjih poslova.

Neposredno nakon početka vanredne situacije, UNICEF je u saradnji sa svojim partnerima mobilisao tim od 120 volontera za pružanje psiho-socijalne podrške evakuisanoj deci i porodicama.

Na osnovu izvršene procene situacije i potreba u 20 kolektivnih centara u Beogradu, raspoređeni su timovi psihologa koji svakodnevno rade sa oko 700 dece, a u svakom prihvatilištu je uspostavljen kutak za decu, gde je UNICEF dostavio edukativne materijale, igračke i knjige.

Kako se navodi u saopštenju, rad se odvija u bliskoj saradnji i koordinaciji sa Gradskim sekretarijatom za socijalna pitanja, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom zdravlja i Ministarstvom odbrane, te s nadležnim fakultetima i partnerima iz civilnog društva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: