Ponedeljak, 30.08.2010.

17:12

Otvoren prelaz "Prohor Pčinjski"

Svečano otvoren "Prohor Pčinjski" - rekonstruisani granični prelaz prema Republici Makedoniji.

Izvor: B92

Default images

Upravnica Carinarnice Niš Žarica Veselinović rekla je da je trajni cilj Carinske službe da, uz efikasnu kontrolu, omogući brži protok robe i putnika.

“Ovim činom su u 'Prohoru Pčinjskom' stvoreni bolji uslovi kako za putnike, tako i za carinike koji će ovde raditi“, kazala je ona.

Upravnica je istakla da je, od početka ove godine, graničnim prelazom "Prohor Pčinjski", u oba smera prošlo oko 9.000 vozila i oko 27.000 putnika.

Rekonstruisani granični prelaz ima četiri saobraćajne trake, kompletnu signalizaciju i službene prostorije za carinike i policiju.

Radovi su koštali 70 miliona dinara, a izvođač je bilo Građevinsko preduzeće “Tončev gradnja“ iz Surdulice.

Ovaj sve frekventniji granični prelaz značajna je alternativa graničnom prelazu "Preševo", a oba su od Vranja udaljena oko 45 kilometara.

Vozači koji, za ulazak u Republiku Makedoniju, žele da koriste ovaj prelaz, potrebno je da se, na desetom kilometru od Vranja, kod sela Davidovac, isključe sa magistralnog puta Vranje-Skoplje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: