Subota, 19.08.2006.

11:47

Uhapšen zvaničnik Hamasa

Izraelske vlasti uhapsile su danas na Zapadnoj obali zvaničnika Hamasa, palestinskog vicepremijera Nasera al Šaera.

Izvor: Beta

Default images

Kako je za Frans pres izjavila Al Šaerova supruga, zvaničnik je uhapšen u svojoj kući. Portparol izraelske vojske je potvrdio informaciju o hapšenju, uz objašnjenje da je ono sprovedeno u okviru borbe protiv Hamasa, koji odbija da prizna postojanje jevrejske države i prekine nasilje.

Portparol palestinske vlade Hazi Hamad osudio je hapšnje i rekao da je to nastavak kriminalnog ponašanja okupacione vlade.

Izrael od juna u pritvoru drži više od 20 zvaničnika Hamasa. Oni su uhapšeni u okviru ofanizve koja je usledila posle otmice dva izraelska vojnika u pojasu Gaze.

Ubijen izraelski vojnik

Jedan izraelski vojnik ubijen je danas u palestinskom napadu nedaleko od Nablusa, na Zapadnoj obali, saznaje se od vojnih i medicinskih izvora. Palestinski napadači pucali su na izraelskog vojnika iz vozila u pokretu, a još niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Izrael sprečio isporuku oružja Hezbolahu

Izraelska vojska jutros je u istočnom Libanu izvela akciju čiji je cilj bio sprečavanje isporuke oružja Hezbolahu. "Specijalne snage izraelske vojske izvele su akciju kako bi osujetile terorističke akcije protiv Izraela", navodi se u saopštenju i dodaje da je glavni cilj akcije bio sprečavanje ubacivanja oružja iz Sirije i Irana.

Policajci traže plate

Na stotine palestinskih policajaca danas je upalo u banke i demonstriralo paleći gume zahtevajući plate neisplaćene mesecima. Oko 80 pripadnika bezbednosnih službi, mnogi naoružani puškama, zauzeli su Arapsku banku u Gazi, zahtevajući razgovor s direktorom.

Od formiranja palestinske vlade na čelu s Hamasom oko 165.000 državnih sluzbenika ne prima prlate zbog međunarodnih sankcija koje su uveli Izrael, SAD i još neke zapadne zemlje. Te zemlje traže od Hamasa da prizna Izrael i prekine nasilje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: