Kultura

Petak, 19.05.2017.

10:20

Pet kratkih srpskih filmova danas na festivalu u Kanu

Pet kratkih filmova iz Srbije biće danas prikazano van takmičarskog dela na 70. Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu.

Izvor: Tanjug

Pet kratkih srpskih filmova danas na festivalu u Kanu
Foto: Gettyimages

Na programu "ACID TRIP" biće prikazani "Tranzicija" Milice Tomović, "Kamen u ruci" Stefana Ivančića, "Izlaz u slučaju opasnosti" Vladimira Tagića, "Dos patrias" Koste Ristića i "If I Had It My Way I Would Never Leave" Marka Grbe Singa.

Dugometražno ostvarenje "Vlažnost" Nikole Ljuce biće prikazano u subotu u okviru istog programa, a "Rekvijem za gospođu" Bojana Vuletića u nedelju.

Filmski centar Srbije naveo je ranije da će tokom festivala biti potpisan i ugovor o saradnji Francuske i Srbije i prikazano nekoliko dugometražnih ostvarenja među kojima "Skupljači perja" Aleksandra Petrovića.

U Kanu je u sredu uveće počeo jubilarni 70. Međunarodni filmski festival na kojem se 19 filmova takmiči za prestižnu Zlatnu palmu, koja će ove godine prvi put imati dijamante u znak obeležavanja jubileja manifestacije.

Festival je otvorio novi film reditelja Arnoa Deplešena "Les Fantomes d'Ismael".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: