Sreda, 27.01.2016.

10:41

Taksisti nastavili štrajk u Parizu

Taksisti su danas u Parizu nastavili štrajk zbog usluga koje pruža kompanija Uber što je, kako tvrde, nepravedna konkurencija.

Izvor: Tanjug

Taksisti nastavili štrajk u Parizu
Foto: Freeimages

Gradski zvaničnici upozorili su na mogućnost blokada puteva i zastoja u saobraćaju naročito u blizini aerodroma i ključnih raskrsnica.

Tokom štrajka, koji je započet juče, taksisti su zapalili vatru, a policija je bacila suzavac na one koji su pokušali da protestuju glavnim autoputem.

Vlada je juče na vanrednom sastanku obećala da će sprovesti reforme u taksi sektoru, prenosi AP.

Francuski taksisti tvrde da se suocavaju sa nepravednom kokurencijom zbog komapnije Uber, koja preko aplikacije spaja vozače s onima kojima je potrebna vožnja.

Uber, s druge strane, poručuje taksistima da "uhvate korak s vremenom".

U Francuskoj su juče, zbog slabljenja kupovne moći, istovremeno štrajkovali taksisti, kontrolori vazdušnog saobraćaja, javni službenici, zaposleni u zdravstvu i nastavnici, zbog čega su blokirane glavne saobraćajnice, a 20-ak ljudi je uhapšeno.

Oko 300 taksista, besnih zbog konkurencije privatnih taksista bez licence, blokirali su ključnu okretnicu i glavnu raskrsnicu u Parizu, paleći gume i bacajući dimne bombe.

Policija je saopštila da oko 1.200 taksista protestovalo u raznim delovima Pariza, dok su njihove kolege poremetile saobraćaj u Tuluzu, severnom Lilu i južnom Marseju.

Francuski dnevnik "Figaro" navodi da su im se u znak podrške pridružile kolege iz Belgije, Italije i Španije, te da ih je 20-ak uhapšeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: