Tehnopolis

Petak, 06.07.2018.

13:42

Letnji dvobroj PC Press-a i na digitalnoj trafici

Internet stvari (IoT) je uvek zanimljiva tema, ali da ne bi ostala samo na tom nivou potrebno je baviti se i praktičnom primenom, to jest domotikom. Kako „opametiti" stanove, kuće i poslovne prostore i prevazići problem standardizacije i (de)centralizovanog upravljanja, krovna je tema ovog jubilarnog Ob100000000 broja.

Izvor: B92

Letnji dvobroj PC Press-a i na digitalnoj trafici
Foto: Promo

Kad već pričamo o Internetu stvari ne možemo a da ne spomenemo kao njegov sastavni deo i kućni video nadzor. Bilo da vam je video nadzor potreban kao kućnom korisniku ili vam pak treba kao vlasniku nekog manjeg biznisa, za ovaj broj izbor je pao na D-Link i britansku kompaniju Partizan Security.

Vruća tema koju smo ispratili su svakako i nedavna dešavanja oko Člana 13, kog je Evropska unija dodala u zakon o autorskim pravima. Međutim, nakon velikih protesta povodom njegovog uvođenja, Član 13 nije uspeo da prođe u Evropskom parlamentu, što je izazvalo negodovanje kod poznatih muzičara jer nisu zadovoljni trenutnim nivoom zaštite koje nudi pre svega Google. Kad već pričamo o vrućim temama, kako da ubrzate rad vašeg najboljeg prijatelja, Android telefona, a samim tim se pobrinete i da se ne pregreva, dali smo u letnjem dvobroju i par saveta.

Za kraj malo da usporimo tempo i ohladimo glave, pa su tu Noctua kuleri. Kako letnje vreme diktira vrućine tako smo i mi posegnuli i testirali dva nova modela NH-U12S i NH-U14S.

Aktuelni broj, te šestomesečnu ili godišnju pretplatu na "PC" možete obezbediti na:

http://prodavnica.pcpress.rs/

Besplatne aplikacije za čitanje digitalnih izdanja preuzmite sa adresa:

PC Press@Play Store (Android)

PC Press@App Store (iOS)

Novi PC Press iz bilo kog browsera možete čitati i na:

http://pc-press.mwtatooine.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: