Kultura

Utorak, 24.05.2016.

11:22

Sedlar za kraj klavirske edicije u Parobrodu 1. juna

Kornelije Kovač, Saša Lokner, Ivan Aleksijević Pančevac i napokon Saša Sedlar za kraj prolećne edicije RnR klasika i pop i jazz pijanista u klavir holu Arsena Dedića.

Izvor: B92

Sedlar za kraj klavirske edicije u Parobrodu 1. juna

Saša Sedlar je multitasking instrumentalista, jednaki virtouz na gitari i klaviru, a zapravo je najpoznatiji kao muzički producent. Saradnik Zdravka Ćolića, Željka Joksimovića, Aleksandre Radović Nemanje Radulovića, aranžer,kompozitor i dirigent, od Kolarca do RTS-a.

Kompoziciju je diplomirao kao student generacije u klasi prof. Vlastimira Trajkovića na FMU u Beogradu 2006. Master je završio u Los Anđelesu 2013. (USC Thornton School of Music) u klasi prof. Donalda Kroketa. Dirigovanje je studirao u klasi prof. Bojana Suđića (BG) i prof. Larija Livingstona (LA). Džez kompoziciju je studirao u klasama profesora Bob Mincera, Vinsa Mendoze i Ras Fenatea.

Kompozicije su mu sa velikim uspehom izvođene u zemlji i inostranstvu uvek uz pozitivne reakcije i publike i kritičara. Izdvajaju se naslovi "Idi vidi dedu!" porudžbina hora Colegium musicum, Spring in Japan 2011. porudžbina violiniste Nemanje Radulovića (DECCA Universal), "Mesečeva kći" porudžbina Berlinskih simfoničara i čelistkinje Maje Bogdanović.

Sedlarovi aranžmani mogu se čuti na novim CD izdanjima Nemanje Radulovića i Patricie Petibon u izdanju Deutsche Grammophon-a.

Kao gitarista, prateći vokal, aranžer i producent, Aleksandar Sedlar je sarađivao sa najznačajnijim imenima regionalne pop scene. Među njima su: Zdravko Čolić, Goran Bregović, Željko Joksimović, Sergej Ćetković, Kornelije Kovač, Jelena Tomašević i mnogi drugi.

Program koncerta u Parobrodu sastavljen je od Sedlarovih autorskih pesama koje su pisane u periodu od 2010. do 2014. godine. Pesme nikada nisu objavljivane niti izvođene uživo i samo ih je određen broj prijatelja čuo. U Parobrodu 1. Juna 2016. godine u 20.30, prvi put ikad će biti izvedeni Sedlarovi stari “KRETENIZMI” u novom aranžmanu. Sa Sašom nastupaju:Bas – Milan Sarić, bubanj – Peđa Milutinović. gitara – Branko Trijić (TBC), gudački trio Habanera (TBC)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: