Info

Ponedeljak, 26.01.2009.

14:42

Stara delegacija ne može u Strazbur

Dragoljub Mićunović izjavio da dosadašnja delegacija Skupštine Srbije nije mogla da otputuje u Strazbur na zasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Izvor: Beta

Default images

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za inostrane poslove Dragoljub Mićunović izjavio je danas da dosadašnja delegacija Skupštine Srbije nije mogla da otputuje u Strazbur na zasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

On je u izjavi novinarima u Skupštini Srbije odbacio tvrdnje poslanika SRS i Dš da je stara delegacija mogla da ode u Strazbur.

Po Poslovniku SE, delegacija mora biti izbarana u roku od šest meseci od konstituisanja Skupštine i njeni članovi moraju predstavljati
proporcionalni odnos snaga u parlamentu, naveo je Mićunović.

Mićunović je rekao da poslanici, ukoliko žele da Srbija ima delegaciju u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, mogu da je izglasaju danas, ali i naveo da se radikali protive da u delegacijam budu predstavnici poslaničkog kluba Napred Srbijo.

"Ako hoće i ako im je stalo mogu danas da izglasaju delegaciju, koja na Parlamentarnu skupštinu Saveta Evrope može da ode suta, međutim
oni neće da izglasaju delegaciju dok je u njenom sastavu Tomislav Nikolić", rekao je Mićunović.

Prema njegvim rečima, sednica Odbora za inostrane poslove nije mogla da bude održana prošle nedelje pošto nije postignut dogovor poslanikčih grupa o sastavu delegacija u međunarodnim parlametarnim institucijama.

"Oni koji blokiraju Skupštinu žele da stvore sliku prema kojoj vladajuća koalicija šteti državi, jer neće da pošalje delegaciju, a istina je da to nije moguće", rekao je Mićunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

1 h

Podeli: