Svet

Subota, 25.06.2016.

10:19

Erbas: Britanija će patiti

Izvršni direktor avio-koncerna Erbas grupe, Tom Enders, izjavio je da je odluka Velike Britanije da napusti EU udarac za Britaniju.

Izvor: Tanjug

Erbas: Britanija će patiti
(Foto: Thinkstock.com)

Ipak, kompanija se nada da će se zvanični London fokusirati na to da ostane konkurentan.

"Svet neće reagovati mirno, niti će Evropa. Nadam se da će se raskid nastaviti u smeru minimiziranja ekonomske štete po sve one koji su pogođeni Bregzitom. Britanija će patiti, ali sam uveren da će se sada još snažnije fokusirati na konkurentnost sopstvene ekonomije u odnosu na EU i na svet", izjavio je Enders, a prenosi agencija Rojters.

Enders, koji je bio među prvim poslovnim liderima koji su podržali kampanju za ostanak Britanije u EU, poručio je da će Erbas razmotriti investicionu strategiju u Britaniji.

Erbas grupa, osnovana 1970. godine, sa postrojenjima u Britaniji, Nemačkoj, Francuskoj i Španiji, zapošljava u Velikoj Britaniji 15.000 ljudi, a iz kompanije su poručili da ovakav ishod referenduma, u skorije vreme, neće uticati na poslovanje Erbasa u Britaniji, ali da će, dugoročno gledano, kompanija razmotriti svoju poziciju u zemlji.

Akcije Erbas grupe su danas pale za čak 9 odsto, jer je odluka Britanije da izađe iz EU uzrokovala šok na finansijskim tržištima, navodi britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

20 h

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

3 h

Podeli: