Srbija

Četvrtak, 10.09.2009.

15:12

Peti dan rasta cena na Berzi

Indeksi akcija Beogradske berze ponovo su znatno porasli, Belex15 dva odsto, a opšti Belexline 1,70 odsto.

Izvor: Beta

Default images

Promet je vredeo 67,55 miliona dinara (723.633 evra) od čega je gotovo trećina ostvarena u trgovini obveznicama RS. Učešće stranih investitora palo je na 16 odsto u ukupnoj i gotovo 23 u trgovini akcijama pri čemu je u kupovini akcija bilo nešto veće od 23 a u prodaji 22 odsto.

Dvocifrenim rastom u kontinuiranoj trgovini izdvojile su se dve banke - Čačanska [CCNB] je poskupela gotovo 18 odsto, a Kredi [CYBN] deset i po procenata, uz skromne promete.

Cena AIK banke [AIKB] povećana je šest i po odsto i sa tom hartijom je realizovan promet od devet i po miliona dinara, Vino Župa [VINZ] je na vrednosti dobila malo više od šest a Dunav osiguranje [DNOS] malo manje od šest procenata.

Gubitnik dana je Globos osiguranje [GLOS], čija je cena pala nešto više od pet procenata, na 808 dinara. Tom akcijom se trgovalo za 2,59 miliona dinara. Gotovo pet odsto pala je cena DIN Fabrike duvana [DINNPB], Informatika [INFM] je pojevtinila tri i po procenta, Tigar [TIGR], sa A Listinga, dva, a Fidelinka [FIDL] procenat i po.

Veći prometi na kontinuiranom segmentu ostvareni su i sa akcijama sa Prajm marketa - Energoprojektom [ENHL], od 4,39 miliona dinara, i Sojaproteinom [SJPT], od 4,35 miliona. Obe hartije na vrednosti su dobile po nešto manje od procenat. Sa Veterinarskim zavodom Subotica [VZAS] napravljen je promet od 3,24 miliona dinara, a sa Agrobankom [AGBN] od 2,87 miliona.

Najprivlačnije investitorima u trgovini po metodu preovlađujuće cene bile su akcije beogradske kompanije Dunav Re [DNREM] i ostvaren je promet od 3,93 miliona dinara po novoj maksimalnoj ceni za godinu dana od 20.400 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

19 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: