Srbija

Ponedeljak, 01.08.2016.

13:27

Srbija traži ulagače - Kinezi u Jugoimport SDPR-u?

Ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je sa potpredsednikom kineske kompanije "Poli Tehnolodžis Ink" Dai Ningom o unapređenju saradnje.

Izvor: Beta

Srbija traži ulagače - Kinezi u Jugoimport SDPR-u?
Foto: Tanjug

Đorđević i Ning su razgovarali o unapređenju vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje kroz moguće investicije u "Jugoimport SDPR" i namensku industriju Srbije.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Đorđević i Ning razgovarali su i o mogućnostima za rad na zajedničkim istraživačkim i razvojnim projektima iz oblasti naoružanja i vojne opreme.

Đorđević je tokom razgovora kazao da Ministarstvo odbrane "snažno" podržava inicijativu da se pronađe neki oblik saradnje kroz ulaganje kineske kompanije u "Jugoimport SDPR" kao i da je zainteresovano za zajedničke projekte na istraživanju, razvoju i proizvodnji naoružanja i vojne opreme.

On je dodao da je ministarstvo na čijem je čelu "potpuno otvoreno za pregovore i pronalaženje modaliteta saradnje u obosranom interesu, uključujući i eventualni zajednički nastup na trećim tržištima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

23 h

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

7 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: