Petak, 08.05.2015.

18:16

Obamini ljudi na obe strane u VB

Bliski saradnici američkog predsednika Baraka Obame pomagali su i konzervativci i laburisti na jučerašnjim britanskim parlamentarnim izborima.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Beta/AP

Laburisti su angažovali za pomoć u kampanji Dejvida Akselroda, glavnog Obaminog savetnik u kampanji za predsednika 2008, njegovog savetnika u Beloj kući i starijeg savetnika na izborima 2012. Konzervativci su angažovali i Obaminog menadžera kampanje 2012. Džima Mesinu, kome je doprinos pobedi torijevaca čestitao Akselrod.

Obama je danas čestitao premijeru Dejvidu Kameronu "impresivnu izbornu pobedu".

"Specijalan i suštinski odnos SAD i Velike Britanije je ukorenjen u dubokom i istrajnom deljenju istih interesa i vrednosti. Uživao sam blisko sarađujući s premijerom Kameronom na nizu zajedničkih interesa u poslednjih nekoliko godina i radujem se nastavku jačanja veza među našim zemljama", naveo je Obama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: