Subota, 28.03.2015.

16:36

NIG: Napad na glasače, šest mrvih

U dva odvojena napada Boko Harama na glasače na predsedničkim izborima na severoistoku Nigerije ubijeno je šest ljudi, saopštila je nigerijska policija.

Izvor: Tanjug

Default images

Prvi napad se dogodio u mestu Ngalda, u državi Jobe, a drugi u mestu Vobe, u državi Gombe, prenosi Rojters.

U tim napadima vatrenim oružjem ubijeno je po troje ljudi.

Nigerijska policija je jutros saopštila kako je na biračkom mestu u osnovnoj školi u gradu Avka, u državi Anambra, eksplodirala bomba, pri čemu nije bilo žrtava.

Skoro 60 miliona birača registrovano je za glasanje na prvim izborima u istoriji Nigerije na kojima jedan opozicioni kandidat ima realne šanse da porazi aktuelnog predsednika.

Glavni favoriti među 14 kandidata koji žele da upravljaju najmnogoljudnijom državnom Afrike su predsednik Gudlak Džonatan i bivši vojni diktator Muhamadu Buhari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

42 min

Podeli: