Utorak, 03.03.2015.

07:28

Dodatne sankcije loše za pregovore

Dodatne sankcije protiv Irana zbog njegovih nuklearnih ambicija uništile bi međunarodne pregovore, upozorava članove američkog Kongresa savetnik predsednika SAD

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

"Kongres je odigrao izuzetno važnu ulogu u formulisanju sankcija Iranu, i sad ne bi trebalo to da pokvari", rekla je Suzan Rajs.

Ona je dodala da bi dodatne sankcije tokom pregovora uništile razgovore, podelile međunarodnu zajednicu i dovele do toga da SAD budu okrivljene da neuspeh, prenele su agencije.

Rajs je ovo izjavila u Američko-izraelskom komitetu za javne poslove, najjačoj proizraelskoj lobističkoj organiziji u SAD, uoči obraćanja izraelskog premijera Benjamina Netanijahua američkom Kongresu, gde u utorak dolazi na poziv republikanaca, bez prethodnog dogovora sa Belom kućom.

Izraelski lider duboko sumnja u napore Baraka Obame da postigne nuklearni sporazum s Iranom, strahujući da su SAD i pregovarački partneri te zemlje spremni da ostave Teheranu sposobnost da razvije nuklearno oružje.

Netanijahu je naglasio da će govoriti jasno pred Kongresom o pretnji koju bi nuklearni Iran predstavljao za Izrael i za svet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: