Utorak, 27.01.2015.

11:24

Oland sa Putinom i Merkelovom o UKR

Francuski predsednik Fransoa Oland razgovarao je telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o krizi u Ukrajini.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta/AP

On je tom prilikom insistirao na neophodnosti hitnog okončanja agresije, preneli su francuski mediji pozivajući se na izvore u Jelisejskoj palati.

"Veoma zabrinut, predsednik Oland je razgovarao sa Putinom i Merkelovom i naglasio da je neophodno hitno okončati agresiju i ovu dramatičnu situaciju", naveli su isti izvori, precizirajući da su telefonski razgovori obavljeni sinoć.

Oland je izneo čvrst stav, koji deli i kancelarka Merkel, da je potrebno brzo okončati upotrebu sile, kažu u Jelisejskoj palati.

Šef francuske države je u nedelju uveče razgovarao sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom i predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom, izrazivši "duboku zabrinutost" posle bombardovanja Marijupolja, podsećaju francuski mediji.

Prema navodima vlade u Kijevu, u subotnjem napadu na lučki grad Marijupolj na istoku Donjecke oblasti na Azovskom moru, poginulo je 30 civila, a ranjeno 95.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: