Sreda, 14.01.2015.

15:46

SAD:Oštrije kontrole na aerodromima

SAD povećaće bezbednosne provere na aerodromima u zemlji pošto je ogranak Al Kaide u Jemenu objavio uputstva za pravljenje bombi, preneo je danas Si-En-En.

Izvor: Beta/AP

Default images
Foto: Beta/AP

AQAP je preuzeo odgovornost za napad na redakciju francuskog satiričnog nedeljenika "Šarli ebdo" u kojem je ubijeno 12 ljudi.

CNN na svom sajtu navodi da su američki zvaničnici rekli da će nove mere podrazumevati nasumične provere pošto putnici prođu bezbednosnu kontrolu i da će obuhvatiti pregled odeće, prtljaga i ruku u potrazi za tragovima eksploziva.

U novom izdanju časopisa Inspajr (Inspire), koji na engleskom objavljuje AQAP, nalaze se uputstva kako napraviti "skrivenu bombu" od od lako dostupnih materijala, kao i kako izbeći kontrole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: