Sreda, 23.04.2014.

19:22

Kancelarija za KiM prevoziće đake

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da će finansirati prevoz učenika iz enklava i udaljenih planinskih mesta u osam opština na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Tanjug

Default images

Prevoz će organizovati Kancelarija za KiM, pošto su u budžetu resornog Ministarstva prosvete smanjena sredstva za tu svrhu.

Kako je navedeno u saopštenju, opštine će dobiti novac nakon što se završi postupak javne nabavke, kako je i predviđeno ugovorom.

"Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nadležno je za prevoz učenika na Kosmetu do škola, ali je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, zbog smanjenih sredstava za tu svrhu u budžetu resornog Ministarstva, preuzela na sebe obavezu da deci iz enklava i udaljenih planiskih mesta organizuje prevoz", saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Finansijska sredstva za prevoz učenika i zaposlenih na Kosovu u budžetu Ministarstva prosvete su od 2012. godine umanjena za 25 odsto.

Nakon tog smanjenja, budžetom Ministarstva ostali su nepokriveni troškovi prevoza zaposlenih i učenika sa udaljenih planinskih mesta i enklava, koji do škola dolaze makadamskim i seoskim putevima terenskim vozilima ili mini-busevima.

Prevoz će se finansirati za opštine: Istok, Peć, Uroševac, Vučitrn, Novo Brdo, Gnjilane, Kosovska Kamenica i Gora.

Prema odluci Kancelarije za KiM, opština Istok je u obavezi da sprovede javnu nabavku, nakon čega će se preuzete obaveze i redovnost isplate za prevoz dece realizovati u skladu sa potpisanim ugovorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

41 min

Podeli: