Kultura

Ponedeljak, 02.12.2013.

17:17

Dodela nagrada na zatvaranju FAF-a 3. decembra

Svečanim proglašenjem i uručenjem nagrada 3. decembra u Domu omladine Beograda (DOB) biće zvanično završen 19. Festival autorskog filma (FAF), ali će dan kasnije (4. decembra) biti održan program "FAF na bis".

Izvor: Tanjug

Default images

Producent festivala "Megakom" uveo je praksu da posle zatvaranja glavnog programa reprizira najgledanije filmove.

Ovoga puta to su rumunski "Pozicija deteta", francusko-američki "Džimi P.", francusko-italijanski "Prošlost" i drugi, a biće prikazani u DOB-u i Dvorani kultrnog centra.

U glavnom programu, od 28. novembra, učestvovalo je 16 filmova, uglavnom sa festivala u Veneciji, Berlinu i Kanu, od kojih je deset u konkurenciji za Gran pri "Aleksandar Saša Petrović".

Žiri za dodelu tog priznanja, koje nosi ime velikana srpske kinematografije, čine slovenački reditelj Jan Cvitkovič, reditelj iz Sarajeva Srđan Vuletić i reditelj iz Beograda Nikola Ležaić.

Udruženje filmskih umetnika Srbije dodeliće nagradu "Aleksandar Petković Petko" za najboljeg snimatelja, a najbolje filmove proglasiće i dva srpska udruženja filmskih novinara i kritičara.

Festival će proglasiti zatvorenim italijanska glumica Elena Kota, dobitnica nagrade festivala u Veneciji za najbolju žensku ulogu u filmu "Ulica u Palermu".

Zajedno sa pratećim ciklusima u Muzeju kinoteke, Domu kulture Studentski grad i bioskopu "Fontana", 19. FAF je ponudio publici ukupno 46 autorskih filmova iz 13 zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: