Sreda, 16.10.2013.

14:31

Laos: Srušio se avion, svi stradali

Avion kompanije "Lao Erlajns", srušio se u reku Mekong u jugoistočnoj Aziji, pri čemu je poginulo svih 49 putnika, prenosi Sinhua.

Izvor: B92, Beta

Default images

Prema informacijama lista "Bangkok post", u avionu, koji je bio na letu iz prestonice Laosa Vijentijan do grada Pakse, se nalazila su se 44 putnika i pet članova posade, prenela je agencija RIA Novosti.

Nesreća se dogodila prilikom sletanja na aerodrom u gradu Pakse oko 4 sata po lokalnom vremenu, a uzrok bi mogli biti nepovoljni vremenski uslovi.

Portparol tajlandskog ministarstva spoljnih poslova Sek Vanamete (Sek Wannamethee) rekao je da je ambasada Tajlanda u Vijentijanu obaveštena da se avion srušio na oko sedam do osam kilometara od aerodroma u Pakseu.

U izveštaju aviokompanije navodi se da je u srušenom avionu bilo 44 ljudi. Bilo je 17 putnika sa Laosa, petoro Australijanaca, petoro Tajlanđana, troje Korejaca, dvoje Vijetnamaca, i po jedna osoba iz Kanade, Kine, Malezije, Tajvana i SAD.

Iz vlade Laosa rečeno je da aviokompanija "preduzima sve neophodne korake na koordinacij i raspoređivanju spasilačkih ekipa na mestu nesreće, u nadi da će naći nekog ko je preživeo".

Vlada Laosa dodala je da se pad aviona istražuje i da se aviokompanija nada da će već u četvrtak objaviti rezultate istrage.

Turbo-elisni putnički avioni tipa ATR 72 francuske proizvodnje čine najveći deo vazdušnog parka kompanije "Lao erlajnz" i mogu da prime do 74 putnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: