Utorak, 07.05.2013.

23:56

Vatikan i SAD o razmeni informacija

Vatikan je danas potpisao ugovor sa američkim Ministarstvom finansija o budućoj razmeni informacija.

Izvor: Beta

Default images

Ugovor je potpisan u sklopu napora Svete stolice da uskladi svoje norme sa internacionalnim normama u sferi pranja novca i borbe protiv terorizma.

To je četvrti takav ugovor kojim Vatikan pokušava da popravi svoju reputaciju u međunarodnim finansijskim krugovima, uzdrmanu posle serije skandala u vezi sa svojim bankama i pranjem novca.

Ugovor su potpisali Rene Brulhart (Rene Bruelhart) iz vatikanske finansijske nadzorne agencije i DŽenifer Šaski Kalveri (Jennifer Shasky Calvery) iz američkog ministarstva finansija.

Monetarni komitet Saveta Evrope, koji procenjuje transparentnost poslovanja Vatikana, konstatovao je svojevremeno da je Sveta stolica ograničena u mogućnosti da podeli informacije o svom finansijskom poslovanju sopstvenim pravilima koja takvu podelu uslovljavaju postojanjem bilateralnih ugovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: