Subota, 27.10.2012.

19:45

Planirali napad na ambasadu SAD

Indonežanska policija uhapsila 11 osoba osumnjičenih da su planirali seriju terorističkih napada na domaće i strane mete, uključujući ambasade SAD i Australije.

Izvor: Beta

Default images

Portparol Nacionalne policije izjavio je da su osumnjičeni uhapšeni u akciji atniterorističke jedinice u petak veče, u pet provincija.

Policija je u akciji zaplenila bombe, eksplozivne materijale i priručnik za pravljenje bombi.

Zvaničnik je rekao da je grupa nedavno formirana i da je planirala da izvede napad na ambasadu SAD u Džakarti i trg blizu australijske ambasade, kao i lokalnu kancelariju američkog rudarskog giganta "Freeport-McMoRan".

Među planiranim metama su bili i američki konzulat u glavnom gradu Istočne Jave, Surabaji, i sedište policijskih specijalnih snaga u Centraloj Javi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: