Utorak, 07.02.2012.

17:14

Nemačka: Obustava rečnog saobraćaja

U Nemačkoj je zima odnela tri žrtve, rečni saobraćaj je zatvoren zbog santi leda, a od ostatka zemlje odsečena su ostrva Špikerog, Vangerog i Juist.

Izvor: Tanjug

Default images

Nemački mediji navode da se brodari bore za svoju egzistenciju i računaju s materijalnim štetama koje će nastati zbog zime i mirovanja.

Meteorolozi već od četvrtka najavljuju i snežne padavine, naročito na istoku države. Nadležne institucije apeluju na građane i opštine da povedu više računa o beskućnicima, kojih na nemačkim ulicama ima oko 22.000.

Nemačko auto-moto društvo ADAC, koje poziva na oprez pri vožnji, je u stalnom angažmanu, a samo u istočno-nemačkoj pokrajini Meklenburg-Prednjas Pomeranija, smeštenoj na severoistoku države, i na granici prema Poljskoj ima dnevno više od 800 intervencija, skoro četiri puta više od uobičajenog broja.

Štampa prenosi da su Nemci u borbi sa zimom imali različite zgode i nezgode, tako da je jedan 37-godišnjak, koji je fenom pokušao da odledi zaleđeni auto, imao sreće, jer je iz potpuno zapaljenog vozila uspeo da se izvuče s lakšim opekotinama i trovanjem izduvnim gasovima, pričinivši štetu i na par drugih automobila, ukupne vrednosti oko 25.000 evra.

Tako je i jedan ljubitelj zečeva iz Bavarske pokušao da svojim zaleđenim životinjicama donese malo toplote, pa je uneo sveću u štalu, a taj pokušaj završio se loše - štala se zapalila, zečići izgoreli, a on sam doživeo trovanje, pričinio štetu od oko 2.000 evra i angažovao 25 vatrogasaca da gase požar.

Da ssaznate pširnije o stanju u Evropi kliknite ovde

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: