Ponedeljak, 11.04.2011.

19:23

Predsednik Jemena: Idem, ali 2013.

Predsednik Jemena Ali Abdulah Saleh pozdravio je predlog arapskih zemalja za okončanje političke krize u toj zemlji, ali ne želi da podnese ostavku pre 2013.

Izvor: Beta

Default images

Naime, planom se predviđa ostavka Saleha, ali je on poručio da će to učiniti tek po isteku mandata 2013. godine.

Demonstranti u Jemenu još ranije su odbacili takvu ponudu Saleha tražeći od njega da odmah napusti predsedničku funkciju.

Predlog za rešenje krize u Jemenu ponudilo je zajednički šest arapskih zemalja iz Golfskog zaliva: Saudijska Arabija, Oman, Bahrein, Katar, Kuvajt i Ujedinjeni Arapski Emirati.

U tom predlogu nije postavljen nikakav vremenski okvir u kojem bi aktuelni predsednik svoju vlast preneo na svog zamenika. Predložena je međutim puna zaštita za Saleha i njegovu porodicu, što je takođe neprihvatljivo za njegove protivnike.

Saleh vlada Jemenom 32 godine. On je jedan od ključnih američkih saveznika na Bliskom istoku u borbi protiv Al Kaide. Demonstracije protiv jemenskog predsednika traju već dva meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: