Četvrtak, 15.04.2010.

16:41

Skoplje: Sukob Roma i policije

U sukobima pripadnika makedonskih specijalnih jedinica i romskog stanovništva u skopskom naselju Šuto Orizari lakše su povređena dva policajca.

Izvor: Beta

Default images

Do sukoba je došlo kada je trgovinska inspekcija odlučila da zatvori veći deo pijace u tom naselju, na kojoj se uglavnom prodaju švercovani proizvodi. Zbog protesta vlasnika robe, došlo je do niza incidenata između inspektora i prodavaca, posle čega su inspektori pozvali specijalne policijske snage u pomoć.

Sukob je eskalirao kada je veći deo stanovnika Šuto Orizarija počeo specijalce da gađa kamenjem, posle čega su oni upotrebili suzavac da bi rasterali masu.

Na lice mesta je došao i predsednik opštine Šuto Orizari, Elvir Bajram, koji je pozvao policiju da se povuče, posle čega se situacija smirila, pijaca je zatvorena, a vlasnici su se novinarima pozalili da im je roba oduzeta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: