Petak, 16.10.2009.

15:37

Novi napad u Pakistanu

U napadu na zgradu policije u Pešavaru, na severozapadu Pakistana, danas je poginulo najmanje 13 ljudi a 15 je povređeno, saopštila je policija.

Izvor: Beta

Default images

Pakistanska vojska je danas vazdušnim snagama napala šest položaja ekstremista u toj oblasti pri čemu je poginulo 12, a povređeno osam ekstremista, izjavili su vladini i obaveštajni zvaničnici tražeći da im se ne navodi ime.

Pakistanska policija saopštila je da je današnji napad na policijsku stanicu u Pešavaru, na severozapadu Pakistana, izvelo dvoje bombaša samoubica, među kojima i jedna žena.

"Žena samoubica je bila na motoru i aktivirala je bombu na sebi kada je policija pokušala da je zaustavi. Odmah za njom je bio drugi samoubica u automobilu s eksplozivom", rekao je šef policije Pešavara Liakat Ali Kan.

To je šesti ekstremistički napad u Pakistanu u poslednjih 12 dana uključujući i dve spektakularne operacije na generalštab vojske blizu Islamabada i na tri vojne zgrade u Lahoru, na istoku zemlje, u kojima je ukupno poginulo 170 ljudi.

U današnjem napadu bomba je eksplodirala u vojnoj četvrti Pešavara, blizu zgrade policije, rekao je policijski zvaničnik Asgar Husain.

Napad pakistanskih vazdušnih snaga izveden je uoči najavljene ofanzive kopnenih trupa na ekstremiste.

Pakistanski vojni i politički lideri sastali su se danas u Islambadu radi razgovora o ofanzivi u Južnom Vaziristanu, oblasti jugozapadno od Pešavara.

Posle sastanka, ministra za informisanje Kamar Zaman Kaira rekao je da će lideri Pakistana "preduzeti sve korake radi iskorenjivanja terorizma i ekstremizma u zemlji", ali je odbio da govori o vojnim planovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: