Petak, 26.06.2009.

17:40

Protest radnika u Sofiji

Nekoliko hiljada ljudi protestovalo je na ulicama Sofije nezadovoljni načinom na koji bugarska vlada rešava probleme u vreme ekonomske krize.

Izvor: Beta

Default images

Protesti su organizovani uoči parlamentarnih izbora, koji će biti održani u nedelju 5. jula. Analitičari predviđaju da će vladajući socijalisti na tim izborima loše proći.

Današnje proteste organizovao je sindikat Podkrepa. Članovi tog sindikata optužuju vladu da je previše inertna u uslovima ekonomske krize, što kao posledicu ima sve veće siromaštvo u zemlji.

Oko 4.000 okupljenih demonstranata tražilo je podizanje optužnica protiv odgovornih za loše stanje u zemlji. Bugarska je najsiromašnija članica Evropske unije i zemlja sa najvećom korupcijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: