Subota, 11.10.2008.

17:17

Suinvestitor tuži građane

Preduzeće "Bega", izvođač radova i suinvestitor na lokaciji u Petom parku, podnelo je tužbu protiv Grada Beograda i osam zgrada iz neposredne okoline parka.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako je saopštio Inicijativni odbor za zaštitu Petog parka, to preduzeće zahteva da mu se nadoknadi šteta u ukupnom iznosu od 1,5 miliona dinara, mada u tužbi, podnetoj 30. septembra, ne navodi u čemu se sastoji šteta koju je pretrpeo, niti dokumente kojima potvrđuje iznetu cifru.

"Istovremeno tužilac traži da sud privremenom merom zabrani tuženima i svim trećim licima koja ne učestvuju u izvođenju radova da se kreću po Petom parku", navodi se u saopštenju.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je 8. oktobra, nakon podnošenja tužbe, saopštio građanima da je gradska uprava sa investitorom postigla kompromis i da će Beograđani imati i u buduće ovu dragocenu zelenu površinu.

Sudsko veće Trećeg opštinskog suda je, postupajući po tužbi preduzeća, za ponedeljak, 13. oktobar, zakazalo ročište na kojem će se raspravljati o predloženoj privremenoj meri.

Stambene zgrade obuhvaćene tužbom nameravaju da ospore tužbeni zahtev za naknadu štete investitoru, i usprotive se određivanju privremene mere.

"Investitor posle svega, pa i posle kompromisa koji je postignut sa gradom, pokušava da građanima ograniči slobodu kretanja na javnim površinama, i to sudskom odlukom" navodi se u saopštenju i izražava uverenje da će sud odbiti sve zahteve tužioca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: