Sreda, 13.02.2008.

17:16

Potvrđene kazne krijumčarima

Vrhovni sud Srbije potvrdio je prvostepenu kaznu zatvora grupi optuženih za krijumčarenje ljudi iz Bangladeša, Indije i Šri Lanke.

Izvor: Beta

Default images

VSS je, međutim, promenio pravnu kvalifikaciju krivičnog dela. Kako se navodi u današnjem saopštenju Suda, optuženima Časlavu Prediću, Veselju Jakupiju, Negovanu Mitiću, Slavoljubu Grapheru, Goranu Manojloviću, Mevludinu Tursunoviću i Miroljubu Tatomiroviću preinačena je presuda u pogledu pravne ocene dela.

Njima su potvrđene jedinstvene kazne zatvora, i to Prediću pet godina i četiri meseca, Jakupiju tri godine i tri meseca, Mitiću i Grapheru po godinu dana i jedan mesec, Manojloviću sedam meseci, Tursunoviću godinu i pet meseci i Tatomiroviću u trajanju od osam meseci.

Oni su optuženi da su početkom aprila 2005. godine u Srbiji i Crnoj Gori, Albaniji, Bangladešu, Šri Lanki, Indiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji organizovali grupu koja je ilegalno prebacivala ljude sa Dalekog istoka u zapadnoevropske zemlje, gde je trebalo da rade.

Grupa je organizovala transfer četiri državljanina Bangladeša i četvorice Šri Lanke do Prištine, a svaki od njih je platio po 5.500 američkih dolara. Za taj novac prebačeni su prekookeanskim brodom do Albanije, pa na Kosovo, a zatim do Vrnjačke Banje i Beograda.

Takozvana Munirova grupa, kako je ime vođe koji nije uhapšen, prisluškivana je i praćena i njihovo hapšenje je počelo kada su stigli do Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: