Nedelja, 21.01.2001.

19:33

BILT: MIROVNI SPORAZUM USLOV STABILNOSTI

Izvor: B92

Default images
Specijalni izaslanik generalnog sekretara UN za Balkan Karl Bilt izjavio je u nedelju da ce uslovi za nestabilnost u balkanskom regionu postojati sve dok se ne postigne mirovni sporazum izmedju sukobljenih strana na Kosovu. "Ne postoji mirovni sporazum za juzni dio Balkana i to je sustina problema", rekao je Bilt na konferenciji za novinare u Pristini, dodavsi da bi to morao biti sporazum "koji ce zadovoljiti minimum zahteva svake strane, dok nece udovoljiti maksimalnim zahtevima nijedne". Bilt, koji nije govorio o detaljima takvog potencijalnog dogovora, izrazio je spremnost da pomogne u razgovorima o buducem statusu Pokrajine, javlja Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: