Utorak, 09.01.2001.

18:45

KORAC O ODGOVORNOSTI SLUZBE DRZAVNE BEZBEDNOSTI

Izvor: B92

Default images
Jedan od lidera DOS i predsednik Socijlademokartske unije, Zarko Korac, podsetio je javnost da Sluzba Drzavne bezbednosti, iako je obecala, nije podnela izvestaj o autenticnosti dokumenta koji govori da je novinar Slavko Curuvija pracen pre nego sto je ubijen.

"Nemamo relevantne podatke, ali u Beogradu se mnogo govori da je jedan od koministara policije, gospodin Nikcevic bio na celu odeljenja za pracenje Sluzbe drzavne bezbednosti u trenutku kada je Curuvija pracen", rekao je Korac, prenosi Radio B 92. " Da li je dokument s kojim je javnost upoznata autentican, i ako je autentican, da li je skracivan, jer postoje i takve informacije", upitao je Korac.

U vezi sa spekulacijama o tome ko je novi ministar unutrasnjih poslova Srbije, Korac je rekao da je sam "pomalo zapanjen, sve je u senci imena ministra". "Nema sukoba Kostunice i Djindjica oko toga, niti se ikad svadjamo oko toga, niti uopste raspravljamo o tom imenu. Prosto ocekujemo da ce mandatar naci pogodnu licnost, jer postoji politicka odluka koja kaze da ta osoba ne treba da bude lider DOS-a i da ne bude iz MUP-a Sta vredi odlican ministar ako nemate parlamentarnu kontrolu, i ako se ne raspravi sta se desavalo u prethodnom periodu. O Ivanu Stambolicu javnost vise i ne govori. Da li ste sigurni da je ubijen? Sta ako sedi u nekom podrumu i ceka da mu neko pomogne?", upitao je Zarko Korac, prenosi Radio B 92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: