Sreda, 26.08.2020.

21:53

U danu desetine prijava o bombama u Moskvi: U porodilištima, aerodromima, tržnim centrima, sudnicama...

Eksperti su proverili sve ustanove u Moskvi i Moskovskoj oblasti koje su primile dojave o bombama u toku dana i utvrdili da u njima nema eksplozivnih naprava.

Izvor: Tanjug

U danu desetine prijava o bombama u Moskvi: U porodilištima, aerodromima, tržnim centrima, sudnicama...
Foto: GettyImages/Mark Kolbe/Ilustracija

Ogranak ruskog ministarstva unutrašnjih poslova u Moskovskoj oblasti primio je ranije u toku dana anonimnu dojavu o eksplozivnim napravama postavljenim u porodilištima, aerodromima, bolnicama, tržnim centrima, supermarketima i sudovima.

Osim toga, dojave o bombama prijavljene su u još 50 ustanova i objekata u Moskvi.

Nadležni organi su potvrdili da je provera ovih objekata završena i da nisu pronađene eksplozivne naprave niti eksplozivni materijal, te da su dojave o bombama bile lažne.

Dojave o bombama u brojnim gradovima Rusije postale su učestale u novembru prošle godine. Anonimni pojedinci slali su mejlove koji su sadržali upozorenja o mogućim eksplozivnim napravama u sudovima, školama, tržnim centrima, prodavnicama i na univerzitetima.

Od marta ove godine pojavile su se i dojave o bombama u avionima, a nijedna od njih nije bila potvrđena.

Federalne bezbednosne službe Rusije izvestile su da su blokirale pet stranih izvora sa kojih je poslato na hiljade lažnih dojava o bombama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: