Petak, 09.03.2018.

12:23

Kocijančić: ZSO primeniti bez odlaganja

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić poručila je da se dogovor o formiranju Zajednice srpskih opština mora primeniti bez odlaganja.

Izvor: Tanjug

Kocijančić: ZSO primeniti bez odlaganja
Foto: Getty Images

Ona je ujedno najavila novu rundu tehničkog dijaloga od 19. do 21. marta.

"Od početka smo bili jasni prema obema stranama da se Zajednica/Asocijacija srpskih opština mora primeniti bez odlaganja. To se odnosi i na sve ostale dogovore koji nisu u potpunosti primenjini, kao što je onaj energetici", rekla je Kocijančić za Tanjug.

Ona je najavila da će se nova runda tehničkog dijaloga Beograda i Prištine održati od 19. do 21. marta u Briselu.

"Na dnevnom redu biće primena dogovora o Zajednici/Asocijaciji srpskih opština, energetika, most u Kosovskoj Mitrovici, sloboda kretanja i integrisano upravljanje granicama”, navela je Kocijančić.

Podsetimo, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je juče da je odluka takozvane Vlade Kosova da ne primene dogovor o formiranju ZSO u stvari odluka Prištine da napusti briselski dijalog.

Šef srpske diplomatije upozorio je takođe, da ceo pregovarački proces Beograda i Prištine sada može da se vrati na nulu. "Ako suštinski deo sporazuma koji smo dogovorili albanski lideri beskrupulozno i bez ikakvih sankcija odbijaju da primene, Beograd sada može da razmotri stavljanje van snage sve dosadašnje dogovore koje smo postigli u Briselu", rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: