Četvrtak, 23.11.2017.

10:37

"Jasno je da se odvija etničko čišćenje"

SAD su saopštile da je nasilje protiv Rohindža muslimana u Mjanmaru etničko čišćenje, zapretivši sankcijama protiv vojnih zvaničnika uključenih u akcije.

Izvor: Tanjug

Getty images

Zbog toga se njih 620.000 izbeglica nalazi na granici sa Bangladešom.

Državni sekretar SAD Reks Tilerson okrivio je bezbednosne snage i građane koji su zakon uzeli u svoje ruke za, kako kaže, "nepodnošljivu patnju" Rohindža.

"Nakon pažljive i temeljne analize dostupnih činjenica, jasno je da se u saveznoj državi Rakajn odvija etničko čišćenje protiv Rohindža", poručio je Tilerson u saopštenju, prenosi AP.

Iako ne postoji pravna obaveza da SAD reaguju, Tilerson je rekao da svi počinioci zločina moraju da odgovaraju, dodajući da SAD žele potpunu istragu i sankcije protiv odgovornih, ne protiv čitave države Mjanmar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: